GOOO


GOOO

Ontwikkel jezelf op een unieke manier met onze paarden, onze ‘paard-ners’

LR5.6_DSC6658

Groeien

Ontmoeten

Ontdekken

Ontwikkelen 

 

Iets voor jou?

Wil je op een open en speelse manier leren over jezelf, anderen en het leven? Dan is deze activiteit geschikt voor jou! Leeftijd, geslacht, lichamelijke geschiktheid, al of geen ervaring met paarden, angst voor paarden,… zijn niet van belang.

 

De kracht van onze ‘paard-ners’ DSC_0078

Onze ‘paard-ners’ voegen een speciale dimensie toe aan ‘leren’. Paarden zijn kudde- en prooidieren en daarom zeer gevoelig voor wat speelt in hun omgeving. Ze detecteren minieme veranderingen bij mensen en groepen en houden je op die manier een onbevooroordeelde spiegel voor. Paarden geven je onmiddellijke feedback over je innerlijke houding, je gevoelens, je opvattingen, …

De kracht van de groep

Iedereen heeft zijn unieke kijk. We kunnen veel van elkaar leren. Daarin zit dan ook de kracht van een groep.DSCF2317

 

Een doorgaande groep garandeert stabiliteit, veiligheid en continuïteit – of werken rond thema’s.

In de vorige edities werkten me in de GOOO’s met een min of meer stabiele groep. Elke nieuwe deelnemer garandeerde dat hij minstens 3 keer na elkaar deelneemt. Nadien kon je er terug uitstappen zo je wenst. Die tijd heb je zelf nodig om  werkelijk thuis te komen. Die tijd heeft de groep nodig om je beter te leren kennen. Die tijd is nodig voor iedereen om een zekere veiligheid te ervaren.

Nu starten we met opeenvolgende GOOO’s rond een thema en schrijf je in voor dat thema. Het thema is een uitgangspunt en we spelen sowieso in op belangrijke zaken die naar boven komen. Sommige deelnemers blijven komen naar meerdere thema’s en anderen stoppen en springen later weer in.

Speelruimte

Eén of meer paarden of mini-paardjes lopen vrij rond in een ‘open’ ruimte (weide, buitenpiste,…). Ook hen ga je onP1020621tdekken en ontmoeten in de grootste mogelijke vrijheid. Er wordt niet gereden. Er wordt een belevingsruimte, speelruimte en P1030076experimenteerruimte aangeboden.

Al wat er gebeurt, kan onderwerp worden voor exploratie en zo kan het samenzijn met de paarden en de groep leiden tot heel wat nieuwe inzichten en gedragingen.

Begeleiding

DSC_7093

Twee ervaren gidsen begeleiden de sessies. Beiden hebben zowel mensen- als paardenkennis. Maar de ene kijkt vooral vanuit het perspectief van de paarden en de ander vooral vanuit dat van mensen.

 

Je kan volgende resultaten ervaren:

  • Je word11102014156t je bewuster van je gedachten, gevoelens, behoeften, woorden en taal, gedrag en daden, doelen en waarden.
  • Je oefent je gewaar-zijn op al deze niveaus.
  • Patronen die je helpen of hinderen bij het bereiken van doelen of het nastreven van waarden, worden glashelder.
  • Je gaat aan de slag met deze patronen en experimenteert met nieuwe denk- en handelswijzen.
  • Je ontdekt de ‘moetens’ in je leven en kunt ervoor kiezen om ze los te laten. Zo ga je ‘ont-moeten‘.
  • Je komt zo tot een meer wezenlijke ontmoeting met je Zelf, de andere en het andere.
  • Je ontdekt wat er onder de oppervlakte leeft en ont-wikkelt wat er nog verborgen is.

Nadien eten we nog samen (vrijblijvend, maar een aanrader :-))

Getuigenissen:

– “ Ui09052015258t boeken kan je veel leren. Maar echt ervaren en begrijpen dat hoe zuiverder je intentie is, hoe beter de communicatie overkomt dat heb ik dankzij de hulp van de paarden en de begeleiding van Ingrid en Luc kunnen ondervinden. “-

-“ Hoe meer ik voel en intuïtief in het nu met hen speel/werk hoe meer respons ik krijg. Hoe meer ik in mijn gedachten vertoef hoe minder respons. Zij leren mij in het nu te blijven en dan gaat alles vanzelf. Ik ga mee in de stroom en zij leren het mij. Het is zo bevrijdend om dit te kunnen ervaren. Het is geen zever. Je ervaart het zelf aan den lijve.”-