Luc Van Hoecke


Luc Van Hoecke – Facilitator, Coach

http://www.reflections-online.be/images/Luc%20en%20fuinur%20sepia758_small.JPGLuc Van Hoecke is coach en facilitator en de levenspartner en paardenmaatje van Ingrid Hens. In zijn jeugd had hij fantastische ervaringen met de paarden van zijn oom. Deze belevingen zijn hem altijd bijgebleven en hebben het verlangen naar het omgaan met paarden blijven voeden.

Luc heeft een professionele loopbaan als zelfstandige in de bank- en verzekeringssector van 20 jaar achter de rug. In 1996 is hij samen met Ingrid terug de paarden gaan opzoeken en is hij volop gebeten door de paardenmicrobe.

Luc is gespecialiseerd in de omgang met paarden en de uitwisseling tussen het gedrag van de mensen en de paarden. Zijn doel is om het welzijn van de paarden te verbeteren. Dit wil hij bereiken door de mensen grondig te informeren over hoe ze beter kunnen omgaan en rijden met hun paard. Kennis doorgeven is voor hem belangrijk omdat de mensen zouden begrijpen waarom ze iets op een bepaalde manier beter kunnen doen of beter niet doen. Toch tracht hij meer te coachen of nog beter te faciliteren dan les te geven. Mensen laten ervaren en voelen en hen zelf laten groeien is meer en meer van uit zijn ervaring als lesgever op de voorgrond getreden.

Verder streeft hij in de omgang en het rijden met paarden naar harmonie. Zijn manier vertrekt van de bewustwording van het eigen lichaam door bewegingsoefeningen. Deze oefeningen komen voort uit de lessen tai chi die hij gevolgd heeft.

Luc is een erg goede waarnemer van de communicatie en relatie tussen mensen en paarden en erg belezen op gebied van de omgang met paarden en het paardrijden.

Hij heeft samen met Ingrid enkele beginselen neergeschreven in ‘De ‘Balancer’, an equilib(e)rating process.

In verband met het werken met paarden rond menselijk leren, groei en ontwikkeling, volgde hij tevens een internationale opleiding bij EAGALA (Equine assisted Growth And Learning Association)